Skip to main content
  • rood vinkjeGecertificeerde medewerkers

  • rood vinkjeFlexibel

  • rood vinkjeRuime ervaring

  • rood vinkje24/7 bereikbaar

  • rood vinkjeSnelle service

  • rood vinkjeExpert in expansie

Verwarming

De verwarming van kantoren, stal en machinekamer wordt door VTC Installatietechniek volledig uitgevoerd met duurzame materialen waarbij storingsvrij functioneren als primair belang dient. Voor de energie van de verwarming kan gekozen worden uit vele bronnen. Het meest gebruikte en ook eenvoudigste is aardgas. Deze energievorm is in veel gebieden uitstekend beschikbaar. Daarbuiten kan gekozen worden voor “Tank-gas” zoals Propaan. Deze tanks worden buiten en boven de grond opgesteld. Vaak zijn deze tanks eigendom van de gas-leverancier zodat u daar geen zorgen over hoeft te hebben.

Voor de verwarming kan gekozen worden voor indirect gestookte heaters of stralings panelen, ook vloerverwarming is zeer geschikt. De bron voor deze verwarming komt van uit de gas gestookte cv ketel. Deze kan ook gelijkertijd voor de verwarming van het warme water zorgen. Sanitair water maar ook voor de spoeling/reiniging van de melktanks. 

Hier moet met een hogere temperatuur gewerkt worden om het reinigingsprogramma succesvol te voltooien. Het is dus niet gewenst om dit water 24 uur per dag op deze hoge temperatuur te bewaren. Een goede regeling kan hier dus en behoorlijke energie besparing opleveren. 

Kostenbesparing

Naast gas kan er ook gekozen worden voor “Groene-energie” dit in de vorm van “Hout-pellets” of “Stukhout” Deze vormen vergen hogere investeringskosten maar leveren u na 10 tot 15 jaar een aanzienlijke kosten besparing op. Tevens zijn deze vormen veel beter voor het milieu. Hout-pellets zijn samen geperste houtvezels. Dit lijkt op de bekende Biks. Vanuit een voorraadsilo worden deze pellets naar de cv ketel gevoerd. Een rustige en gelijkmatige verbranding van deze pellets zorgen voor de verwarming van het cv water voor de gebouwen. Ook het tapwater wordt verwarmd door deze installatie. 

Voor het verwarmen van het tap-water kan tevens de warmte van de zon gebruikt worden. Deze warmte wordt door zonne collectoren op het dak opgeslagen in boilers of buffertanks. Deze warmte is oneindig en gratis! In de donkere dagen van het jaar of als de vraag naar warmwater groter is dan de zon kan leveren zal de cv ketel dit aanvullen tot de gewenste temperatuur.

Ook kan men nog gebruik maken van een warmtepomp. Dit toestel gebruikt de warmte uit de aarde (grondwater), uit de ventilatielucht van de stal of uit de buitenlucht. Door een elektrisch aangedreven compressor wordt de warmte afgeven aan het cv-water en tap-water. Hiervoor is dus alleen stroom nodig.   

Graag informeren we u over alle mogelijkheden!

storing?

Bel 0345 - 530644
24 uur bereikbaar!