Skip to main content

Patura

Alles voor de stal- en weide inrichting.

Vanuit de agrarische sector krijgen wij steeds meer de vraag voor het installeren van de technische installaties; Verwarming, ventilatie, vee-drinksystemen, water/gas en afvoer maar ook vacuüm en melkleidingen voor de melkstallen.

Rust in de stal

Efficiëntie en energiebesparing nemen hier een steeds grotere plaats in. Een goed functionerende installatie bevorderd de continuïteit van het bedrijf. En de rust in de stal!

Voor de inrichting van deze moderne stallen zochten wij een leverancier met ruime ervaring en een goed en groot assortiment. Enkele jaren geleden zijn wij in contact gekomen met de leverancier: Patura.

Deze Duitse firma levert het complete programma voor de stalinrichting. Ligboxen, voersystemen, snelloopdeuren en windbreekgaas zijn een paar voorbeelden. Maar ook drinkbakken en het vorstvrijhouden van de waterleidingen en de afrastering van de weide met draad/lint en hekken zit hier bij.

Onze ervaring met de montage en levering van warmtewisselaars combineren wij in de melkstal; De warme melk van de koeien wordt door een warmtewisselaar gevoerd. Deze wisselaar wordt gekoeld met water. Dit water wordt opgevangen in een hoog geplaatst vat en voedt op deze manier weer een drinkplaats voor het vee. Het blijkt dat koeien een voorkeur hebben voor dit licht verwarmde water.

Mobiele stal, tijdelijk of permanente plaatsing mogelijk.

    Voordeel

    Het grote economische voordeel is dat de melk niet met een temperatuur van ca 30 graden naar de tank gaat maar al afgekoeld is tot 15 graden. De koelinstallatie van de tank wordt hiermee minder belast. Dit is een directe besparing van energie. In bestaande maar zeker ook in nieuwe stallen kunnen wij de gehele montage van de inrichting voor u verrichten. Hiervoor is het wenselijk om al in het ontwerpstadium te worden betrokken.

    Uitgebreide documentatie vraagt u geheel kosteloos bij ons aan.